Væglamper til etageejendom

Under detaljer på de fleste af væglamperne, ser du, at der står, hvor højt, der ca. skal være fra jord til tagrende, ved hver enkelt lampe, så du har en rettesnor, at gå efter, og selv nogenlunde kan vurdere, hvilken størrelse lampe din ejendom har brug for. Det er vel, at mærke, til et hus, som ikke er i flere etager.
Ved f.eks. kobberlampen Marken L står der: Lampestørrelse: til hus med 3,3-3,7 meter fra jord til tagrende.

Og hvis der skal tages højde for, om der også er frontspids på ejendommen, så kan det ofte være, at væglampen skal være nummeret større, end først vurderet. Blogindlægget herom med billeder til inspiration.

Men en helt anden sag er valg af væglamper til en etageejendom. I det tilfælde skal vi først tage hensyn til, hvor langt lampen må ‘stikke’ ud over en evt. vej/gade. Hvor dybt beslaget derfor må være. Dernæst tager vi stilling til, om udtrykket på lampen skal have wauw-effekt, eller være lidt mere nedtonet i udtryk, eller størrelsen der ind imellem. Og selvfølgelig også om det skal være en kobberlampe, en sekskantet- eller en firkantet væglampe – helt efter smag, og som du kan læse meget mere om i dette blogindlæg.

Den bedste måde jeg kan vise dig, hvilke lampestørrelser, der vil passe til en etageejendom på, er at vise dig nogle eksempler herunder, og linke til selve lampen på webshoppen – og skrive lampestørrelsen over billedet, så det umiddelbart er lettere at overskue – i dine betragtninger om lampevalg. Min mange års erfaring fortæller mig også, at det næsten aldrig virker, at stå at måle sig frem til den rigtige lampestørrelse ved hjælp af en tommestok.

Det nedtonede valg

Du ser her væglamper på en klassisk etageejendom i Hellerup, hvor der sidder 4 lamper på stribe, og hvor lamperne samlet ikke måtte være alt for dominerende. Den valgte kobberlampe er 64 cm høj.

Du ser her væglamper på en stor patriciervilla, med 2 etager, i Slagelse, hvor denne dør ikke er ejendommens primære hoveddør, og derfor skulle lamperne nedtones med mindre sekskantede lamper.

Du ser her hyggelige væglamper på stenbygningen, i flere etager, i det sydlige Europa, hvor de små lamper passer omkring indgangen til en restaurant.

Det klassiske elegante valg

Du ser her væglamper på en klassisk etageejendom i Odense. Den valgte kobberlampe er 92 cm høj.

Den valgte kobberlampe med krone er 115 cm høj.

Du ser her væglamper på en klassisk etageejendom i Gentofte. Den valgte kobberlampe er 100 cm høj.

Du ser her væglamper på en villa i Holland med 2 etager. Den valgte kobberlampe er 83 cm høj.

Du ser her væglamper på en klassisk nybygget palævilla med 2 etager, i Holte. Den valgte sekskantede lampe er 81 cm høj.

Du ser her væglamper på en klassisk nybygget palævilla med 2 etager, i Rungsted. Den valgte sekskantede lampe er 80 cm høj, og er en sammensæt-selv-lampe. Murlamperne.

Du ser her en nedtonet væglampe på en klassisk ejendom med 2 etager, på en villavej i Storkøbenhavn. Den valgte sekskantede lille lampe er 70 cm høj.

Du ser her en væglampe på en klassisk ejendom med 2 etager, på torvet i Præstø. Den valgte hængende kobberlampe er en sammensæt-selv-lampe og er ca. 90 cm høj.

Du ser her væglamper på herregården Store Grundet ved Vejle. Den valgte sekskantede lampe er 110 cm høj.

Du ser her en hængelampe på den gamle stationsbygning i Præstø. Det eksisterende gamle beslag med en hængende kobberlampe i kæde. Total inkl. beslag ca. 90 cm høj.

Lamper med wauw-effekt

Du ser her væglamper på en klassisk ejendom med 2 etager, i Aalborg. Den valgte firkantede lampe er 125 cm høj.

Du ser her væglamper på en klassisk etageejendom, i Odense. Den valgte kobberlampe er 115 cm høj.

Du ser her væglamper på udlejningsetageejendommen Dr. Sells Park, i Dianalund. Den valgte kobberlampe med hjørnebeslag er 115 cm høj. De øvrige kobberlamper langs bygningen er 92 cm høje.

Du ser her væglamper på det klassiske gamle rådhus, på torvet i Præstø. Den valgte kobberlampe er 115 cm høj.

Du ser her væglamper på den klassiske gamle palæejendom. HesteHuset Husted ApS, Randersvej 3b, 8410 Rønde. Den valgte kobberlampe er 115 cm høj.

Du ser her væglamper på Det Hvide Palæ Dalekilde, i Randbølsdal, i 2 etager. Den valgte kobberlampe er 115 cm høj.

Du ser her væglamper på godset Bjergbygaard, ved Mørkøv. Den valgte firkantede lampe er 115 cm høj.

Du ser her væglamper på en etageejendom i Hellerup. Den valgte kobberlampe er 92 cm høj.

Du ser her væglamper på en etageejendom i Holland. Den valgte kobberlampe er 115 cm høj.

Du ser her væglamper på en klassisk etageejendom, i Odense. Den valgte kobberlampe er 115 cm høj.

Du ser her væglamper på Vognserup gods med 2 etager. Den valgte kobberlampe er 115 cm høj.

Du ser her væglamper på en klassisk palævilla med 2 etager, i Horsens. Den valgte sekskantede lampe er 110 cm høj.

Du ser her væglamper på en klassisk nybygget palævilla med 2 etager, i Holte. Den valgte sekskantede lampe er 110 cm høj.

Du ser her væglamper på en klassisk etageejendom, i København K. Beslaget er et gammelt eksisterende beslag med den valgte firkantede lampe – total ca. 125 cm høj.

Du ser her væglamper på en klassisk etageejendom, i Nordsjælland. Den valgte kobberlampe er 110 cm høj.

Du ser her en jysk herregård i 2 etager. Den valgte sekskantede lampe er en sammensæt-selv-lampe og er ca. 105 cm høj.

Du ser her eksempler på, hvor modigt og smukt væglamper i Luxemburg bliver placeret på en klassisk etageejendom. Det er noget jeg virkelig har øje for, når vi besøger Sydeuropa. Det er en helt naturlig måde at placere lamper på – som vi sagtens kan lære noget af.

Jeg håber alle de mange stemningsbilleder, giver dig en fornemmelse af størrelserne på lamperne, når der er tale om etageejendomme? Tak fordi du kiggede med – og blev inspireret – også selvom du ikke lige har eller bor i en etageejendom.

De bedste hilsner

Vibeke

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *