Materialer

Rigtig mange af vores klassiske lamper er udført i hårdt støbealuminium, som derfor ikke ruster og alligevel fremstår de solide og robuste. De er pulverlakeret 2 gange, hvilket giver den bedste overfladebehandling. Materialet har forinden fået en speciel behandling; en slags affedtning og kromatisering, så pulverlakeringen derfor binder bedst muligt. Vedligeholdelse er dog en betingelse.
På grund af materialet fremstår lamperne fine og med alle detaljer flot fremhævet. 

Eksempler på klassiske væglamper i robust, solid, hård aluminium

  • klassiske væglamper

De semi-halvklassiske lamper er udført i lettere støbealuminium og fremstår derfor også lettere i udtrykket og i looket. Du skal påregne noget mindre holdbarhed, fordi de er lettere i materiale (og i pris).

Eksempler på semiklassiske lettere lamper

Enkelte af de helt store standere er udført i støbejern, og malet med rustbeskyttelse. De fremstår grovere og er knap så detaljerede, som lamperne i støbealuminium. De er velegnet til parkeringsanlæg eller indkørsel med tunge køretøjer, hvor man må påregne påkørsel. Pga. af støbejernets tunge vægt under transport får du standerlamperne leveret grundmalet, og derfor skal du, ved opsætning, male dem med den maling, som selvfølgelig medfølger.

Eksempler på standerlamper i støbejern

Du behøver dog ikke at tænke på vedligeholdelse, hvis du køber bronzelamper, som har 25 års fabriksgaranti, og som du ikke behøver at vedligeholde, men kun for din egen skyld gøre rene for syns skyld. De koster ca. det dobbelte, men vi oplever, at rigtig mange kunder rigtig gerne vil ofre det mere, for ikke skal have vaskeklud og malerpensel i brug. Det er en investering.

Eksempler på bronzelamper, som er vedligeholdelsesfrie