Irret kobber

Se her, hvor flot irgrøn en kobberlampe bliver, når den får syre.

Bland 1 del saltsyre (30 %) og 10 dele vand. Pensl’ det på kobberet. Efter et døgn er kobberet brunt og let irret, pletvis. Pensl’ igen ca. 3-4 gange med nogle dages mellemrum, og så vil du få kobberet til at fremstå irgrønt, måske kun pletvis, men når jeg selv har gjort det, bliver kobberet irgrønt, men det kan ske i forskellige tempi, har jeg erfaret ud fra kunders erfaringer. Men har du lidt tålmodighed, så skal lamperne nok blive irgrønne.

Hvordan bliver kobber naturligt irgrønt?

Når kobberlampen er hængt op, bliver kobberet normalt brunt indenfor en måned.

Et godt eksempel: Vi havde selv lamper på vores gård i Midtjylland, så langt væk i Danmark, som du kan komme fra saltvand og havet – og da lamperne havde hængt dér i 15 år, var de kun let anløbet, altså brune med en lille smule irgrønt hist og her.
Vi solgte lamper til badehotellet på Samsø (husker du serien ‘Strisser på Samsø’?), som ligger så tæt på saltvand, som overhovedet muligt i Danmark – dér gik 3 måneder, så var kobberet irgrønt. Så stor en forskel er der på, hvor hurtigt kobberet irrer naturligt.

Her er en af vores kunder i gang med at give kobbertoppene den helt store tur, for at få det irgrønne frem med hjælp fra saltsyre og vand.

Her er vi selv i gang med at give kobbertoppene den helt store tur, for at få det irgrønne frem med hjælp fra saltsyre og vand.

Kobbertoppene har her fået 3 gange saltsyre og vand hen over en uge.

Flinterup Kirke valgte menighedsrådet fra starten at patinere lamperne, så de så gamle ud, som kirken.