Vedligeholdelse

Vedligeholdelse af lamperne kan godt betale sig

Det er vigtigt, at lamperne bliver vedligeholdt. De skal vaskes et par gange om året, helst med autoshampoo, så du forsegler overfladen, som var det din bil. Din bil bliver også vasket jævnligt af samme årsag.

Jeg har en kunde, som havde købt lamper af mig 10 år forinden, og hun kom og skulle bruge flere lamper. Hun viste mig billeder af hendes gamle lamper, som så utrolig fine og nye ud – efter 10 år. Jeg spurgte: “Hvor mange gange har du malet dem”? (klatmalet dem, som oftest er nok) Svar: “Ingen gange, men jeg har vasket dem, hver gang jeg vaskede vinduer, for du sagde jo, at vedligeholdelse var vigtigt”! Hvis lamperne, specielt væglamperne, som sidder tæt ind til muren, hvor der er udhæng, og som let kan blive beskidte, støvede og få sandkorn på sig, ja, så begynder malingen at arbejde, og det er ikke godt på den lange bane. Så rene lamper er vigtigt. Igennem vores 33 år med lamperne kan vi se, at lige meget, hvor du bor i landet, og hvor udsatte lamperne er, så er det standerlamperne, der holder længst, inden maling er nødvendigt, for de bliver jo vasket rene ovenfra. Men stadig skal de vaskes mindst en gang om året, for en sikkerheds skyld.

Som service, følger der altid en lakstift med ved køb af få lamper. Ved flere lamper også en lille bøtte maling. Ved standerlamper følger der også en spray med, og ved køb af større partier standerlamper og væglamper følger der både spray og en større bøtte maling med, som service, så du kan male bolte og pinolskruer, og derved, for det første, at forskønne lamperne, og for det andet, at lukke for oxidering. Da bolte og pinolskruer er af andet materiale/anden legering, end støbealuminiumslamperne og disse materialer ikke arbejder så godt sammen, så kan du selv hjælpe med at stoppe oxideringen, ved at male både bolte, og i særdeleshed pinolskruerne. Du kan derfor gøre meget selv ved regelmæssig vedligeholdelse og fremskynde tidspunktet, hvor malerpenslen skal anvendes til reparation. Læs’ også gerne blogindlægget om aluminiumspasta på pinolskruerne med vigtigheden i at få efterspændt pinolskruerne de første måneder efter opsætning, og derefter male pinolskruerne. Bare et godt tip.

Du behøver dog ikke at tænke på vedligeholdelse, hvis du køber bronzelamper, som har 25 års fabriksgaranti, og som du ikke behøver at vedligeholde, men kun for din egen skyld gøre rene for syns skyld. Det er en investering, for de koster også ca. det dobbelte, men vi oplever, at rigtig mange kunder de senere år, rigtig gerne vil ofre det mere. Det skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, om prisen for vedligeholdelse er det dobbelte værd.

Med ærlighed kommer vi længst