Jul på Grønhøjgård

Så blev det alligevel jul på gården

“Man har et standpunkt til man tager et nyt”!! – er et kendt standpunkt/ordsprog fra tidligere statsminister Jens Otto Krag.

Jeg havde i 2 tidligere indlæg skrevet, at vi i år ville droppe al julelys på gården, for at sympatisere med situationen omkring de høje elpriser – og jeg tænkte, som tidligere skrevet: Mange bække små gør en stor å.

Så hvis vi alle gjorde en lille smule og sparede på elforbruget, ville det så alligevel batte noget på hele landets strømforbrug, tænkte jeg?

Det viser sig så, at mange kloge hoveder har skrevet herom og undersøgt, at så meget strøm bruger LED juletræskæderne så heller ikke. Den påstand har jeg tænkt meget over. Skal – skal ikke? 🙂🙃

Men jeg havde alligevel meget svært ved at komme i julestemning i år, så det var nok også fint nok, at jeg gik foran og gjorde en forskel. I år har vejret så også været ekstremt varmt i lang tid, og aldrig har der været målt så høje temperaturer hele efteråret.

Pludselig blev det så koldt, og i skrivende stund (mandag d. 21. november), blev hele landet dækket af sne ❄️ – og så blev juleoptimismen da for alvor vagt til live 🤶🎅🎄 Endelig!! 🤩

Som tiden nærmede sig, kunne både Jens og jeg godt fornemme, hvor trist julen ville blive, uden vores fantastiske udendørs julelyshow, og det ville virkelig komme til at mangle. Da vi så ovenikøbet fik den glædeligste besked om, at hele vores kære familie kommer hjem til jul, inkl. vores 2 skønne børnebørn – ja, så kiggede vi på hinanden, og blev enige om, at selvfølgelig skal vi have julelys op – men bare i meget mindre skala – blev vi enige om 🎀🎄⭐️

Vores julelys vil ikke, denne jul, brænde igennem hele natten lang, som de har gjort de foregående år, fordi vi syntes, at forbikørende også skulle kunne nyde godt af synet, men i år tændes julelyset kun med sensor og ellers i de vigtigste hyggeligste aftentimer 💡🤗🥰

Når jeg her nedenfor har vist dig, hvor fint vi alligevel har fået pyntet op til jul i år, om end det kun er begrænset til lidt omkring hoveddøren og vores sløjfer på standerlampene, så tager jeg dig nedenfor med down memory lane – så du kan se vores store udendørs juleudsmykninger siden 2015.

Energikrisen giver anledning til at tænke sig om, inden vi tænder alle 4,2 millioner lyskæder i Danmark (udpluk fra en avisartikel)

Hos Energistyrelsen vil de ikke vurdere, om folk skal tænde lyskæder eller ej. Men rådet er, at man tænker over det, inden man bare gør, som man plejer.

– Det er jo ikke sådan, at man ikke kan have sine lyskæder tændt. Men der er 4,2 millioner lyskæder i Danmark, så hvis vi samlet set tænker over, hvilke lyskæder vi har, og hvornår de er tændt, så kan det give noget i det samlede billede, forklarer rådgiver i Energistyrelsen, Line Nørmark.

Strømprisen er godt nok faldet igen til niveauet før krisen. Men vi kan vente os en vinter med fare for manglende strøm, da der er mangel på vand ved værkerne i Norge, der er problemer med atomværker i Frankrig – og krigen i Ukraine påvirker gassen, som så igen påvirker strømmen.

Du er hjertelig velkommen til at kommentere på min beslutning om, at der alligevel skulle være lidt julestemning på gården (nederst) 🫶 – og om, hvilke overvejelser du selv har gjort dig? 😊

Julen 2022 🎄🎀

Julen 2021 🎄🎀

Julen 2020 🎄🎀

Julen 2019 🎄🎀

Julen 2018 🎄🎀

Julen 2017 🎄🎀

Julen 2016 🎄🎀

Julen 2015 🎄🎀

Ønsker dig og dine kære en rigtig hyggelig, glædelig og varm jul

🎀🎅😘🎄💝🥰⭐️🧑‍🎄🤗🎁🙏🤶❤️

Kærlige julehilsner

Vibeke 🤶

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *