Væglamper på garage

Nu vi er i gang med lamper på forskellige andre bygninger, så lad os også give lamperne på din garage en opgradering. Jeg vil dog stadig holde fast i, at med opgradering mener jeg ikke, at de skal være overvældende. De skal være nedtonet i forhold til lamperne ved din hoveddør, med mindre, at din hoveddør og/eller dit stuehus er så lille, at de ikke tåler de allerstørste lamper, så garagelamperne er nød til at være større. Det kan være, at din garage er placeret i en gavl, hvor lamper tit må have en vis størrelse pga. højden på gavlen, eller hvis din garage bare er så stor, så alt for små lamper vil se ‘snoldet’ og forkert ud. I hvert fald kommer der herunder en masse inspiration og indsigt, hvis du skal vælge nye lamper eller erstatte de gamle lamper på garagen.

Jeg lægger frisk ud, med de fineste, og mest robuste bronze- og kobberlamper (vedligeholdelsesfrie med 25 års garanti) på den smukke liebhaverlandejendom på Sydfyn, lige ud til havet, som du kan spotte på billedet. Pragtfuld beliggenhed.

Smukke kobberlamper på garageanlæg ved Plums gamle købmandsgård i Assens.

På denne totalrenoveret liebhavervilla er intet overladt til tilfældighederne. Der er wauw-effekt hele vejen rundt. Men intet er overgjort, bare klassisk og elegant. Du ser den klassiske garage til venstre.

Murlamperne på garagen er 55 cm høje, fint nedtonet, og matcher også hoveddørens væglamper.

Murlamperne på garagen er 55 cm høje.

Aftenhygge ved garagen.

Sekskantede murlamper på garageanlægget.

På dette skønne landsted er der så fin belysning, både på hovedbygningen, som her på garageanlægget. Pænt og nydeligt og lamperne er godt placeret. Kobberlamperne på garagen er 63 cm høje. Se også den større hængende kobberlampe over døren stuehuset.

På dette skønne landsted er der så fin belysning, både på hovedbygningen, som her på garageanlægget. Pænt og nydeligt og lamperne er godt placeret. De sekskantede lamper er 70 cm høje. Se også stuehuset på linket.

Ikke nok med, at denne liebhaverejendom er utrolig idyllisk og hyggelig, så har den også den mest fantastiske beliggenhed, meget højt oppe, med panoramaudsigt ud over Aarhus Bugt. Fin garage under det store idylliske bindingsværkshus i flere etager. De hængende sekskantede lamper er 51 cm høje.

Lidt udenfor Ringsted er et ungt par i gang med at totalrenovere deres murermestervilla med tilstødende garagebygning. Se lige, hvor godt og smukt de mestrer den opgave. Bygningen ligger ud til en vej, og de klæder virkelig den gamle murermestervilla fra 1918, og fremstår, som de lamper, som i første omgang, skal lægges mærke til. De 2 kobberlamper på garagen var en gave til deres kobberbryllup.

Aftenhygge på murermestervillaens garage.

På det sydfynske landsted kører du ind i indkørslen og bliver først mødt af denne nyistandsat præsentable garage. Selve lampehovederne er lige nummeret større, end på stuehuset (samme beslag), men passer så fint til garagens højere gavl. Ikke overgjort, bare hyggeligt og idyllisk, men bestemt også en præsentabel indkørsel og garage. Kobberlampe med sortlakeret top er 45 cm høj. Det fine snoede beslag er 23 cm højt. Totalt 68 cm.

Aftenhygge på det sydfynske idylliske landsted.

Gennemført træbyggeri, hvor garagerne også har fået den fineste og hyggeligste belysning med de hængende pænt store lamper. Unikt og særpræget. Det er en sammensæt-selv-lampe på ca. 60-65 cm

På denne liebhaverejendom kan du se, hvordan hoveddørens kobberlamper fylder godt med 100 cm højde og har wauw-effekt (kan heller ikke fylde mere pga. de tætsiddende vinduer i siderne), og hvor garagernes lamper er mere nedtonet, så helhedsindtrykket sidder lige i øjet.

Garagelamperne er 64 cm høje.

På denne smukke romantiske herregård i Vestjylland er der lavet en anderledes og virkelig superfin løsning på belysningen ved hoveddøren. Se her de små sokkellamper, hvor fantastisk og unikt det ser ud, og så anderledes belysning, når vi er vant til væglamper.

Og se så garageportene, hvordan de har fået selvsamme størrelse lampehoved med beslag. Det er så gennemført. Den ekstra wauw-effekt består i, at alle kobberlamperne har fået kroner på, også væglamperne her, så herregården har det herskabelige udtryk, samtidig med, at det forbliver hyggeligt, idyllisk og nostalgisk.

På denne fine engelskinspireret villa skulle der også lige lidt ‘tænkning’ til – på hvordan lamperne skulle placeres bedst muligt. Ved hoveddøren er der ikke så meget plads, så det blev en større murlampe på 68 cm høj. De hængende sekskantede lamper sidder så fint, både over havedøren og garagen. Der er andre lamper rundt om stuehuset. Man kan sige, at det er omvendt af, hvad jeg normalt ‘prædiker’ om. Her blev det den nedtonede murlampe ved hoveddøren, men vi valgte så til gengæld at give den lidt størrelse. Og helt uvant kom der lamper med beslag på garagen og havedøren. Omvendt rækkefølge kan vi vel, kalde det?

Her ser du den høje gavl på det gamle menighedshus, som er renoveret til privat bolig, og derfor er kobberlamperne også i en god størrelse, 100 cm høje – uden at være dominerende.

På denne nybyggede klassiske liebhaverlandejendom har hoveddøren med frontspids, fået den rette hyggelige opmærksomhed med fine lamper med beslag, som er 86 cm høje – og på garagebygningen er der nedtonet med samme slags lamper, bare matchende murlamper, 68 cm høje.

Hyggelige avlsbygninger med garage på nostalgisk landejendom, med matchende kobberlamper.

Mærkante lamper på denne garage. Beslaget er udgået, men bare, så du kan se og fornemme, at der også kan opjusteres. Lamperne er ca. 100 cm høje.

Pga. manglende plads imellem garageportene er der valgt små, men fine kobberlamper – 55 cm højde. Passer så fint.

Pga. den knappe plads til højre sidder kobberlamperne forholdsvis tæt på garagen. Men fint alligevel, når det ikke kunne være anderledes – og det lille vindue til venstre ville også have været lidt i vejen alligevel. Lamperne er 85 cm høje.

Nedtonede murlamper, som sidder alt for højt. Sikkert et eludtag, der er blev taget hensyn til. Men synd, at der ikke er ofret det ekstra (fræset ud og lagt kabler længere nede), for at gøre lampernes placering perfekt.

En moderne nybygget villa med moderne stilrene væglamper. Passer så fint i stilen.

Knap nok en garage, men mere en udbygning. Her er stilen det enkle, industrielle og galvaniserede look, men lamperne er alligevel hyggelige og landlige med syltetøjsglasset. En lille staldlampe, der også matcher de galvaniserede hængsler.

Her et par billeder fra hestestalde, men de kunne vel godt udtrykke sig for at være en garage? Kobberlamperne er 85 cm høje, og giver det hyggelige træværk karakter.

Endnu en hestestald, hvor udtrykket er mere overdådigt og storladet. Kobberlamperne med et stort dybt beslag er fint placeret over porten, så den kan åbnes helt op. Ser eksklusivt ud.

Endnu en hestestald, hvor udtrykket er endnu mere overdådigt. Her ser du den sekskantede lampe, som egentlig normalt hedder Lisse XL, men vi kan jo kalde den her Lisse XXL, for den har fået lampehovedet nummeret større på, efter kundens ønske, så der var max wauw-effekt på staldbygningerne. Beslaget er 48 cm høj. Den store sekskantede lampe er 90 cm. Totalt 138 cm

Her ser du det hyggelige og idylliske landsted med stråtag og bindingsværk, og nostalgi på alle parametre. Pga. væggens højde er der på hele ejendommen, også her på garagen, valgt små hængende lamper på 55 cm.

Samme væglampe her på udhuset, som på garagen, og, som sagt, også på stuehuset.

Intet er overladt til tilfældigheder på denne kæmpe liebhavervilla, som selvfølgelig også har kobberlamper på garagen, magen til alle de andre rundt på den luksuriøse ejendom. Garagens lamper er 85 cm høje.

Så fik du også lidt idéer og inspiration til lamper på garagen, men vel også lidt til carporten, udhuset, udbygninger og staldbygninger. Der vil løbende komme flere stemningsbilleder.

De bedste hilsner
Vibeke

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *