Flere vinkler

Et rigtigt godt eksempel på, hvordan lampen tager sig forskellig ud, set fra forskellige vinkler, og hvorfor vi må gå på kompromis


Da jeg skulle rådgive om, hvilken størrelse lampe det store klassiske hus skulle have – Ja, så kom jeg på en opgave, hvor jeg først var ret skråsikker, men måtte ‘stikke piben ind’, som man siger, når man nok har været for hurtigt ude med mine ellers så velmenende mening – og til sidst give min kunde ret.

Min kunde var dog også, i første omgang, selv usikker på størrelsen af lampen, og lånte derfor først en større lampe med hjem (end den på billedet).

Husets størrelse taget i betragtningen og med den høje gavl, hvor lampen skulle hænge…
‘JA, så skulle lampen jo også ‘selvklart’ være stor’, mente jeg (større end på billedet).

Vi skulle også med både væglampen OG murlampen tage hensyn til den eksisterende elektricitet, og de eludtag, der nu en gang allerede var på huset.

Murlampen hænger derfor lidt for højt, og burde hænge centreret på væggen, men vi blev enige om, at det lige gik. Vi gik på kompromis, for, at der ikke skulle ændres på noget (fræses i murværket for nye eludtag og pudses op igen m.m. – kan være en større omgang, men alt er selvfølgeligt muligt, hvis man ikke vil gå på kompromis).

Væglampen skulle være hængende, og ikke opret, for, at eludtaget også dér passede. Vi startede, som sagt, med en noget større lampe, som også umiddelbart så super fin ud, når vi så den fra siden og på afstand, hvor vi mest så den høje gavl. Men da huset ligger lige ud til vejen, og huset også har et mindre indgangsparti (som er hyggeligt, imens huset også er stort, stilfuldt og klassisk), så så den store lampe pludselig mega stor ud, når man kom gående direkte ind fra vejen og hen imod det lille indgangsparti.

Først havde vi jo, som sagt, set den store lampe på afstand og fra siden af huset, og der så den større lampe perfekt ud. Vi måtte igen her gå på kompromis, for min kunde følte, at lampen tog alt udsyn og var alt for dominerende, når man kom gående hen til hoveddøren.

Jeg gav min kunde 100 % ret. Min kunde lånte derefter en mindre væglampe (som på billederne), og vi syntes, at resultatet blev tilfredsstillende. Vurder’ selv. 

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *