Grøn eller sort

Hvor stor er forskellen på standardfarven klassisk mørkegrøn og sort, og hvorfor vælge den ene farve frem for den anden?

Forskellen er faktisk ikke ret stor, hvis du står nogle få meter fra lamperne. Når mine kunder besøger mit showroom, skal de helt hen og nærstudere lamperne, for rent faktisk at kunne se om de nu virkelig ér grønne og ikke sorte.

Faktisk har vi i flere årtier været det eneste land i Europa, som i mange tilfælde har valgt den sorte farve til vores lamper, frem for den klassiske mørkegrønne.

Det skyldes hovedsagligt, at mange huse, enten har den tjæresorte sokkel og/eller sortglaserede tegl. De sorte tegl er i nyere tid ikke længere kun forbeholdt patriciervillaen, men er blevet en trend både på det mere almindelige byhus, landstedet og ikke mindst murmestervillaen, som ellers altid har været med røde tegl.

Danskerne er vilde med sort (og gråt), både i deres indretning og i deres tøjvalg.
Den klassiske mørkegrønne er FARVEN man ser rigtig mange steder i de sydlige lande i Europa.

F.eks. i Amsterdam har deres broer over kanalerne denne grønne farve, inkl. deres døre, sågar deres vinduer, bænke, og lamper er selvskrevet, både væg- og standerlamper. 

Jeg anbefaler næsten altid sorte lamper til den hvidpudsede villa med sortglaserede tegl, for der er forskellen pludselig ret stor, hvis lamperne var grønne.

Jeg vil dog gerne slå et slag for denne smukke klassiske mørkegrønne farve, hvis huset er af røde eller gullige sten med rødt tegltag, for det er trods alt varme farver, og dér kan den sorte fremstå lidt hård, og den grønne vil fremstå harmonisk med de øvrige varme farver.

Jeg er selvfølgelig opmærksom på dine egne ønsker, og jeg anerkender, hvis du i forvejen er til sort, uanset husets farve. Det vigtigste er, at du føler, at det er dit valg.

Ikke desto mindre kan jeg ikke lade være med at have en mening om valg af både lampemodeller, størrelser, og farver.

Men som jeg altid siger: Der er mange ting jeg ikke kan finde ud af, men lige dét med lamper, det ved jeg noget om. Derfor er det også skønt at vejlede dig, og sammen finde de helt rigtige lamper, sorte eller mørkegrønne.

Nedenfor ses den grønne og den sorte lampe. Farveforskellen er, trods alt, ikke så stor, når man ser lamperne her. Og slet ikke på afstand. Du er dog ikke i tvivl, hvis de grønne er oppe imod sortglaserede tegl og sort sokkel.

Den mærkegrønne farve, bliver ikke kaldt klassisk mørkegrøn, for ingenting. Den er ganske enkelt FARVEN fra tidernes morgen til selvsamme klassiske lamper. 

 

 

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *