Forkert lampevalg

Skal det perfekte veludførte klassiske hus lide under det forkerte valg af lamper?

Når huse bliver bygget eller ombygget og restaureret, i den klassiske stil, bliver der lagt rigtig mange kræfter (og MANGE penge) i at få huset til at se så originalt og klassisk ud, som overhovedet muligt, og det klassiske look bliver bibeholdt ved ombygningen.

Der er fyldningsdøre, udskårne paneler, stuk, sortglaseret tegl, sprossevinduer, og alt det der hører et klassisk hus til.

Men hold op, hvor er det synd, når der så lige bliver sparet på den sidste lille ting (men en væsentlig lille ting):

  • De klassiske udendørs lamper

I mine øjne sætter de klassiske lamper lige prikken over i’et, og giver ejendommen karakter af det fuldendte.

Jeg viser her et eksempel på et smukt klassisk hus, hvor der er købt bitte små byggemarkedslamper til næsten ingen penge. Jeg ved godt, at vi selvfølgelig har brug for lyset, men hvor havde denne ejendom været smukkere, hvis lamperne slet ikke var sat op.

Hvad synes du?

Nu ved jeg godt, at jeg måske efter så mange år, er blevet noget af en ”lampe-nørd” og altid har mine ”lampebriller” på, når jeg ser på ejendomme i det ganske land, men jeg håber du alligevel kan se, at det måske ikke lige var dér, at de sidste kroner skulle spares, når alt andet er så veludført?

Lamperne afspejler en del af vores hjem. For dem der ikke kommer ind og besøger os, og ser, hvordan vi bor, så giver de forkerte lamper, for små lamper eller for store lamper, et helt forkert indtryk af vores ellers så gode stil.

Jeg ser, i den forbindelse, også eksempler på, hvordan alt for store lamper, giver et lige så forkert indtryk. Når noget overgøres, så kan den hårfine balance mellem at være super elegant, meget vel gå hen og blive kitschet og ”overkill”.

Her ser du, hvordan det ellers smukke hus ser ud med alt for små lamper:

Her ser du, hvordan det smukke hus tager sig smukt ud med den rigtige størrelse klassiske lamper:


Her ser du, hvordan det smukke hus er bedre tjent helt uden lamper, i stedet for små lamper:

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *