‘Ta’ med os på ferie’

Business with pleasure

Du kan læse om vores ferier her, og også følge med på Instagram – måske vores ferier kan inspirere dig til nye idéer til din egen kommende ferie. Så er det i hvert fald det hele værd at skrive om det her. Ønsker også dig en rigtig dejlig ferie 🌞🥰🤗

Fra d. 18.-25. juli 2022 har vi holdt ferie i Sydengland. Vi bestilte billetter til ABBA koncert i London sidste år, så vi skulle jo til England, og da jeg de sidste 10 år har talt om, hvor gerne jeg ville til Sydengland, til Cornwall, så kunne det jo ikke passe bedre og benytte lejligheden til at ‘slå 2 fluer med et smæk’ 😁 Jeg har lagt en del arbejde i vores tur, og jeg føler mig næsten, som vores egen turguide og rejseleder, for jeg har lavet et super program for turen, som du også kan følge på Instagram. Du får inspiration fra Downton Abbey, Doktor Martin, Agatha Christie, Stonehenge o.m.m.

Du kan løbende følge vores ferie i Sydengland på Instagram, hvor jeg har lavet historien, som hedder Sydengland, se her.

Fra d. 1.-10. juli 2022 kunne vi invitere hele familien (3 børn, 3 svigerbørn og 2 børnebørn) med til Cotignac i Provence i Sydfrankrig. De sødeste kunder havde lånt os deres pragtfulde sted, hvor der allerede er en masse af vores lamper. Lamperne passede perfekt midt i deres pragtfulde oase og olivenlund. Du kan se hyggelige videoer derfra på Instagram.

Tove & Tommy er ved at bygge en udlejningsejendom helt fra bunden, som vil stå færdigbygget til næste år, og klar til at modtage gæster, som lige som os, kan glæde sig til en ferie nær Den Franske Riviera og Cotignac, som har så utroligt meget at byde på. Vi var dernede for at se stedet, for endnu bedre at kunne vurdere og drøfte sammen med Tove & Tommy, hvilke lamper, der skal til på det nye sted. Det var da en fantastisk aftale 🤩 Vi er meget taknemmelige for den store tillid og gæstfrihed, som er blevet vist os 😘

Følg’ Feriebolig i Provence på Facebook

Du kan også følge vores ferie i Cotignac på Instagram, hvor jeg har lavet historien, som hedder Provence, se her. Læs nedenfor og se billeder fra steder vi besøgte, som du kan blive inspireret af.

Vi havde den mest fantastiske familieferie i Provence. For det første hyggede vi os gevaldigt i det helt perfekte swimmingpoolområde, som var genialt til både store og små. Der blev daset, leget og kæmpet i nyopfundet pool-game. Om aftenen blev der spillet petanque i olivenlunden. Også her blev der kæmpet, og det var pigerne mod drengene (og omvendt) hver gang… 😀

Vi udforskede den skønne havneby Nice. Den levende strandpromenade med stor mangfoldighed. Den gamle bydel med de meget smalle gader, de mange forskellige farvede skodder. Alt det uperfekte er i virkeligheden så perfekt. Nedslidte mure, nedslidt afskallet maling. Alt det giver total mening, når du bare befinder dig i Sydeuropa. Havde aldrig gået hjemme i Danmark – i hvert fald ikke udenfor – på vores velpolerede huse, hvor det helst skal se perfekt ud. Indendørs er det ok, specielt, hvis du er til shabby chic og alt hvad det indebærer, og kan lide, at dine møblers maling er slebet halvt af, og ligner noget meget gammelt.

Byen Cotignac, hvor vi boede en lille kilometer fra, kunne faktisk have været nok, for den er så hyggelig i sig selv. Vi tog på skønne markeder – madmarkeder og loppemarked (Brocante) – spiste lækre middage med snegle og alt det franske. Tyreridning (se video på Instagram), og en hel lørdag med pubcrawl (anede ikke, at det var at gå fra pub til pub). Lørdag aften var der legetøjstraktorkørsel ned ad de stejle gader, for både store og små. Der var parade af diverse landbrugsmaskiner, bl.a. en vindruehøster og Jens var selvfølgelig vældig interesseret. Der var også alle mulige slags dyr, som børnene måtte klappe og ae.

Middelalder bjergbyen Moustiers Sainte Marie er virkelig også et besøg værd. Vi spiste den lækreste frokost med udsigt til dette vandfald. Igennem hele byen var der boder med skønne lokale produkter.

Gorges du Verdon taler for sig selv – Europas svar for Grand Canyon. Vi sejlede på vandcykler og badede i det mest fantastiske vand i søen, som den 700 meter dybe kløft munder ud i. Simpelthen Wauw!! Dette sted må du ikke gå glip af.

En stor drøm var at opleve det store område med alle Provences lavendelmarker. Tidspunktet var perfekt, for landmændene var så småt gået i gang med at høste markerne, så vi så traktor med fuldt læs af lavendler, som strømmede ind i bilen.

Vi kom igennem en anden hyggelig og idyllisk by Aups – og fik en udsøgt frokost og en lille tur rundt i de typiske franske gader (se også video fra restaurantens hyggelige gårdhave på Instagram). Auberge de la Tour (restaurant med i 2022 Michelin Guide France).

Et tilbageblik fra vores ferie i juli 2021 til Sverige – business with pleasure

Egentlig blev vores feriedestination gjort til virkelighed, fordi vi skulle fremvise en masse forskellige lamper til den skønneste ejendom i Sverige. Opgaven var i ét sådan omfang, så vi skønnede, at det godt kunne betale sig at køre turen helt til Kalmar (godt 400 km hjemmefra). Men vigtigst af alt, så var beslutningen rimelig nem at tage, for vores kunder tilbød, at vi kunne komme derop og besøge dem og overnatte hos dem, og samtidig fremvise lamper. Sikke en gæstfrihed. *Jeg følte vi slog 2 fluer med et smæk (læs nedenfor). Der opstod en særlig relation imellem os; et venskab med vores nye danske kunder, Kirsten & Bjarne, bosiddende i Sverige. Vi havde den dejligste tid hos Kirsten & Bjarne, med hyggelig og spændende snak; specielt om deres køb af den dengang noget mindre ejendom; at bosætte sig i Sverige og samtidig arbejde i Danmark; forvandlingen af huset, til som det er i dag; det hele startede for knap 20 år siden. Kirsten havde lavet overdådig middag, og Bjarne serverede udsøgte vine, og lige så skøn morgenmad fik vi, inden vi kørte hjem, for besøget her, var det sidste vi skulle. Vores egentlige Sverigestur starter nedenfor billedet. Her er det Jens’ fremvisning af lamper.

*Jeg havde fulgt med i den svenske krimi Maria Wern, og havde tit tænkt på, at det kunne være fantastisk at komme til øen Gotland, hvor serien foregik. Det blev til vores vigtigste feriedestination. Først var der 3 ½ times smuk sejlads fra Oskarshamn til Gotlands hovedby Visby. Vi havde booket 4 overnatninger i byen, og derfra kørte vi 3 ud 4 dage ud og så øen. Visby er den hyggeligste by du kan forestille dig med små gamle huse i alle mulige farver, mest i pastelfarver, med stokroser, brosten, gammel befæstning rundt om hele byen. Vi gik rundt i timevis i de gamle gader, og specielt i aftentimerne, hvor lyset var særdeles smukt. Hvis du kan forestille dig vores gamle byer, som Ærøskøbing, Dragør, Mariager, Ebeltoft, Præstø, Faaborg, den gamle bydel i Odense…så ganger du bare med 3-4 stykker, så har du Visby, hvad idyl, nostalgi, hyggelige stemning og romantik angår 🌸 Jens er ikke så meget til byliv (kun i meget små portioner), men Visby var han lige så betaget af, som jeg var, så alle gaderne og hele byen måtte vi simpelthen igennem. Visby er svenskernes foretrukne feriedestination og virkelig et besøg værd, også som dansker 😉 Havnen er et mekka for svenske jetsettere, og er du til store yachter med det vildeste udstyr eller bare synes det er spændende at se på (og også lidt, hvordan de holder parties på yachterne med discjocky og lyse svenske blondiner, der danser rundt med et glas champagne i hånden); de dyreste sportsbiler parkeret stribevis ved kajen og ved yachterne, og mange gamle amerikanerbiler, som kører rundt i gaderne, så finder du også dét i Visby.

Og ér du på Gotland, så SKAL du køre nordpå, og tage en 10 minutters gratis færgetur over til øen Fårö, som også var filminstruktør Ingmar Bergmans favorit ø, og hvor han opholdt sig. Øen er så speciel, at det næsten ikke kan beskrives – den skal simpelthen opleves. Øen består næsten udelukkende af rå natur; af ufrugtbare græsarealer og massevis af kæmpe stenstatuer, som naturen selv har formet; en flad moræneø med mange småsøer.
Vidste du, at Gotland har været ejet af Danmark i næsten 300 år; erobret af Kong Valdemar Atterdag – Slaget ved Visby? På det sydligste punkt af Gotland oplevede vi ligeledes storslået natur.

Efter Gotland var vi i Kalmar, og selvfølgelig skulle vi besøge Kalmar Slot – Nordens bedste bevarede renæssanceslot. Der fik vi godt nok også ‘én på opleveren’, rent historisk, for vi vidste i hvert fald ikke, at der skulle være så meget dansk historie at læse om igennem hele slottet. Jeg kan hilse og sige, at vi var ikke særlig flinke, os danskere, og man følte sig næsten ‘skyldig’, som dansker, selvom det er mange hunderede år siden. Men ‘vov pelsen’ alligevel og ta’ til Kalmar Slot 🤩 Jens og jeg var meget beriget og klogere af så meget historisk lære, som vi intet anede om. Yderst interessant.

Vi var også rundt på øen Öland, som ligger med en dæmning over fra Kalmar på fastlandet. På den sydligste del var der ikke land i sigte. Vi overnattede der ikke, for det var umuligt og for sent at få senge at sove i (husk og bestil hotel i god tid), men så havde vi jo Kalmar, lige på den anden side af dæmningen. Öland var spændende at køre igennem, men vi var nok også lidt forvente efter turen på Gotland. Vidste du, at den svenske kongefamilie har deres ‘sommervilla’ der; Sollidens Slot? Vi så det ikke…

Vi solbadede i den svenske skærgård på klippestenene. Lidt specielt, når vi er vandt til sand og strand, men sjovt at opleve, hvordan svenskerne tog sig til takke med en hård sten 😜 Ej, spøg til side, det var en fantastisk oplevelse, og vejret var lige så fantastisk.

Västervik er en af de vakreste byer i skærgården 🇸🇪

Nörrköbing viste sig at være en by lige efter mit hjerte; med store romantiske blomsterparker, og storslået med kanalen, der løber igennem hele byen; kaldtes også Nordens Paris, med rette. Byen har udviklet sig, som industriby siden 1800-tallet, og en overgang var den Sveriges centrum for tekstilindustri; du finder også historie derom. Vi havde et par fantastiske dage og overnatninger i Nordens Paris 💞

Et tilbageblik fra vores ferie i juli 2019 til Holland, Belgien, Frankrig og Tyskland – business with pleasure

Vi besøgte lampefabrikken i Holland, og hver gang vi er på besøg, bliver vi forkælet med hyggelige rundvisninger i hyggelige hollandske byer, og vi bliver altid inviteret ud og spise på fine restauranter.
Vi har trods alt kendt hinanden siden 1988, så derfor er det altid en fornøjelse at mødes hver gang vi er på forretningsrejse/ferie. Forinden besøget hos lampeproducenten tog vi os en ny rute dertil, som var meget interessant at køre med deres inddæmninger. Vi besøgte derfor Groningen på vejen og overnattede der. Vi var også forbi Reitdiephaven, der ligger lidt ude for byen med et stort område med havnefront til hver af de mange farvede rækkehuse. Meget særpræget, og spændende at se og opleve.

En by i Belgien vi kan anbefale, er Melchelen. Billederne taler næsten for sig selv. Torvet var så fantastisk, både i dagtimerne og om aftenen. Sikke en stemning, og så romantisk og storslået, og fantastisk med alle de smalle skønne historiske huse med en masse udsmykning og fine detaljer.

Min drøm var også at komme ned og se Toile de Jouy Museet, syd for Paris. Toile de Jouy er en stilart; det fineste trykte stof af lærredskvalitet, som blev lavet til det finere borgerskab i 1800 tallet. Meget eksklusivt. En fantastisk historie om manden, Oberkampf, der opfandt den fine måde at lave tryk på. Søg mere om Toile de Jouy og se de mange fine motiver og stoffer. Bestemt også et besøg værd. Historien og fortællingen syntes vi var meget interessant.

En af de helt store oplevelser var besøget på Versailles slottet, syd for Paris, både indenfor og udenfor, i over 40 graders varme, vel at mærke 😝 Slottet og parkanlægget er så overdådigt, så kæmpe kæmpe stort, og fuldstændigt fantastisk smukt, med så meget storhed og rigdom, at øjet til sidst næsten ikke kan bære mere overdådighed. Bestil’ billetterne forinden, og afse en hel dag, hvis du skal have det hele med. Selve châteauets størrelse (altså bygningerne) er på 8.15 km2 og parken strækker sig over 518 hektar. Så mange overdådige lysekroner, gobeliner, stuklofter, guld, malerier overalt, så store, fra gulv til loft af alle de royale fra deres storhedstid, specielt Napoleon i hans store krige. Vi er meget glade for, at vi fik den kæmpe store oplevelse. Billederne her fortæller så lidt om, hvor ubegribeligt stort det alt sammen er. Besøg’ Versailles.

Vi var igennem Ardennerne, som er kendt for deres mange vildtsvin og smukke landskab med megen skov og bakkede arealer 🌄😊🐗

Den sidste overnatning blev i Luxemburg, og det var faktisk sådan lidt tilfældigt, men heldigt for os, for byen viste sig at have masser af charme, hygge, sjæl og storhed, og ret fantastisk med de store højdeforskelle, og vi fik endnu en dag med trætte ben 😅

Håber du har nydt vores lille rejse, og du måske kan få inspiration til din kommende ferie 🤩🏖😎🌞

De bedste hilsner

Vibeke & Jens

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *